יום שלישי, 10 באפריל 2012

קיש פטריות :) אפשר כל סודג של פטריות אני עשיתי עם פטריות לבנות





לבצק:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה -קוביות
חצי כפית מלח
1 ביצה גדולה
2 כפות מים

לשים הכל יחד (לא יותר מדי)
מכסים עם משהו אטום מכניסים למקרר לשעה

למילוי:
700 גרם פטריות
50 גרם חמאה
1 בצל
3 שיני שום
תימין
רוזמרין
מלח
פלפל גרוס
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה 22 אחוז
3 ביצים
גבינה צהובה מגורדת (למי שרוצה אני עשיתי בלי)

להכנת המילוי:
מזהיבים את הבצל עם החמאה
מוסיפים את הפטריות ושום וממשיכים לטגן
מצננים
מוסיפים לתערובת מצוננת את שאר המצרכים חוץ מהעלים

מרדדים את הבצק בערך לחצי סנטימטר
מכסים את התבנית בבצק המרודד
בודקים שלא יהיו חורים
מוסיפים את המלית מעל הבצק
מפזרים את העלים מעל
 תנור 180 מעלות
45 דקות
חלק התחתון של התנור

לחכות חצי שעה לאחר האפייה ורק אז לאכול או להגיש
אם הקיש קר אפשר לחמם  קצת בתנור
אפשר להגיש קר (גם טוב)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה