מצרכים ל 6 סועדים:
5 דגי פורל ורוד כולל ראשים
(נקיים מקשקשים ומאיברים פנימיים ובלי זימים)
משקל 1250כל דג בערך 250 גרם
1 קילו עגבניות בשלות- 6 עגבניות לא קטנות
2 ראשי שום -כל שיני השום מקולפים
1 בצל גדול
2 כוסות יין לבן
חצי כוס מים
150 גרם חמאה
8 גבעולי טימין
6 גבעולי נענע
פלפל גרוס חצי כפית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1.מכינים את כל המצרכים לפני שמתחילים לבשל וזה אומר שכל מצרך מונח במקום שלו או בקערה נפרדת
פורל ורודה נקייה מכל המיותר בלי זימים ובלי קשקשים, חתוכה ל3 כל דג כולל ראש
עגבניות חתוכות לקוביות גדולות כ2 סנטימטר כל קוביה בערך
שיני שום שלמים מקולפים
בצל קצוץ דק
יין מוכן בכוס
חמאה כבר ללא אריזה:)
גבעולי טימין והנענע שטופים ומוכנים
מלח ופילפל מונחים בצד
2.מחממים כלי עמוק ורחב רצוי סיר לדג גדול, ממיסים את שחמאה ומתגנים בה את הבצל והשום יחד עד לקבלת צבע זהוב מעט
3.מוסיפים את העגבנית ומתגנים יחד עם השים והבצל כ 5 דקות
4.מוסיפיםם לעגבניות את הפלפל הגרוס
5.מניחים על העגבניות את החתיכות דג
6.מוסיפים לסיר את היין הלבן והמים
7.ממליחים לפי הטעם
8.מבשלים לא יותר מחצי שעה על אש קטנה
איך יודעים שהמנה מוכנה- אין ריח של אלכוהול מהרוטב עגבניות רכות אבל אדומתו וכמעט לא איבדו את הצבע
9.לא לשכוח 10 דקות מהסוף מוסיפים את הנענע והטימין
למי שמחשב קלוריות ומעוניין לראות את ערך התזונתי של המתכון מוזמן להיכנס ללינק זה
ולהינות מכל המידע על המנה באחד מהמתכונים שלי FoodsDictionary
ולהינות מכל המידע על המנה באחד מהמתכונים שלי FoodsDictionary


אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה