יום שבת, 26 במאי 2012

תבשלי עוף וירקות

























































































תבשלי עוף וירקות
6 סועדים

מצרכים:
400 גרם חזה עוף
חציל אחד גדול
3 גזרים
חצי קילו תפוחי אדמה
גמבה אדומה אחת
בצל אחד גדול
2 כפות רסק עגבנות
3-4 כוסות מים
5 עלי דפנה
מלח ים כפחת
פלפל גרוס חצי כפית
פפריקה מתוקה 2 כפות
ראש שום אחד שלם
חצי כוס שמן



אופן ההכנה:

חותכים את החציל לעיגולים ומטגנים בשמן לא עמוק רק לקבלת צבע
מטגנים את הבצל בשמן עד לקבלת שקיפות
מקלפים את הגזר תפוחי אדמה וחותכים לחתיכות גדולות
(אם תפוחי האדמה קטנים אפשר להשאיר אותם כמו שהם -שלמים עם קליפה-פשוט לשטוף אותם)
מכינים בצד את הרוטב - מערבבים את הרסק עם מים ופפריקה המלח והפלפל
חותכים את הבשר לקוביות לא גדולות ולא קטנות מדי

מטגנים טיפה את העוף על מנת לסגור את הבשר
(מטגנים בשמן שנשאר לנו- אם יש צורך מוסיםיפ עוד טיפה)
מסדרים בסיר את כל הירקות והעוף
מוסיפים את הראש שום שלם בין הירקות
ושופכים מעל את הרוטב

חשוב שיהיה מקום בסיר אחרי שנכנסו המצרכים


שמים על אש בינונית אחרי הרתיחה מבשלים 40 דקות
ניתן להוסיף מים אם חסר
לקראת הסוף(10 דקות לפני) מוסיפים את עלי הדפנה

כשמגישים אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה
בתאבון


למי שמחשב קלוריות ומעוניין לראות את ערך התזונתי של המתכון מוזמן להיכנס ללינק זה
ולהינות מכל המידע על המנה באחד מהמתכונים שלי FoodsDictionary

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה