כרוב כבוש
מצרכים:
ראש כרוב אחד גדול
3 גזרים
2 גבעולי סלרי גדולים
פלפל עגול שחו 5-6 עיגולים
2 ליטר מים
2 כפות גדולות של מלח שולחן
מיץ מלימון אחד
4 עלי דפנה
שוטפים את כל הירקות וקולפים את הגזרים
חותכים את הראש כרוב ל 4
ואת הגזרים לעיגולים עווים
מכינים את הכלי לחמוצים
זאת יכולה להיות צנצנת גדולה או סיר עם מכסה
מסדרים בכלי את כל המצרכים שמופיעים במתכון לפי סדר כך שגבעול הסלרי יהיה או בתחתית או בראש
מכינים את המי מלח ממיסים את המלח במים קרים תוך כדי ערבוב של המים והמלח ומוסיפים מיץ מלימון אחד
מכסים את הירקות במי מלח כך שהם יהיו מכוסים ממש
אם חסר מי מלח מכינים עוד
אם משתמשים בסיר חשוב שהירקות לא יצופו על פני המים ויהיו חשופים הם אמורים להיות מכוסים -אז נניח צלחת מעל הכל היא תחזיק את הירקות במים
ובמצנצנת אין בעיה פשוט נמלא אותה שממש
טוב עכשיו החשוב מכל
ממתינים 3 ימים עד שיהיו לנו בועות קטנות על פני המים בצידי הסיר או הצנצנת
לאחר מכן נכניס את הכל למקרר( אם לא נעשה את זה והטמפרטורה בחדר לא קרה מאד הכל יתקלקל ויהיה רך ולא אכיל)
ביום הרביעי אפשר לאכול את החמוצים
בתאבון
למי שמחשב קלוריות ומעוניין לראות את ערך התזונתי של המתכון מוזמן להיכנס ללינק זה
ולהינות מכל המידע על המנה באחד מהמתכונים שלי FoodsDictionary

כרוב כבוש שלך ממש טעים, אכלנו צנצנת שלמה בשמחה, הלך ממש מהר!:))))))))))
השבמחק