יום שני, 25 ביוני 2012

פירוז'קי – כיסוני בצק ממולאים בתפוחי אדמה(מתכון רוסי)






































מתכון ל40 יחידות בערך

לבצק:
קילו קמח
2 וחצי כוסות מים
2 כפות שמרים יבשים או קוביה אחת של לחים
כפית שטוחה מלח דק
לטיגון: ליטר שמן צמחי

אופן הכנת הבצק:
בקערה מכינים מים חמימים ומערבבים במים את השמרים
בקערה מנפים קמח
מוסיפים את השמרים לבצק לשים טוב טוב אחרי זה אפשר להמליח וללוש שוב
מניחים לשעה בערך עד שהבצק מכפיל את נפחו
לשים שוב ומוציאים את כל האוויר מהבצק

למלית תפוחי אדמה:
קילו תפוחי אדמה
חצי כוס שמן
2 בצלים גדולים

מבשלים קילו תפוחי אדמה בלי קליפה ועושים פירה
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן
מוסיפים את הבצל יחד עם השמן לפירה ומערבבים
ממליחים ומפלפלים
אם זה ממש יבש מוסיפים טיפה מים
מצננים
ואפשר להתחיל לעבוד

אופן הכנה של שני המרכיבים:
צובטים חתיכות בגודל של שזיף גדול ומכינים עיגולים מהבצק
לא להכין יותר מ10 עיגולים כל פעם
אפשר לשמן מעט את הידיים על מנת שהבצק לידבק
מרדדים על משטח מקומח את עיגולי בצק  מניחים את המלית וסוגרים טוב טוב אחרי שזה מוכן יש להניח על משטח מקומח
מרדדים וממלאים כל פעם כיסון אחד
מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב
אוספים את כל הפירוז'קי בסיר עם מכסה אחרי הטיגון
ובתאבון

למי שמחשב קלוריות ומעוניין לראות את ערך התזונתי של המתכון מוזמן להיכנס ללינק זה
ולהינות מכל המידע על המנה באחד מהמתכונים שלי FoodsDictionary




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה