יום ראשון, 17 ביוני 2012

מתכון לשקשוקה טעימה







     











                                                            
מתכון לשקשוקה ביתית
3 סועדים

מצרכים:
6 ביצים
חצי קילו עגבניות
2 פלפלים אדומים גדולים (גמבה) בערך 350 גרם
פלפל חריף אחד קטן
5 שני שום קלופים
בצל אחד גדול
2 כפות רסק עגבניות
רבע כוס קטנה שמן צמחי 
קורט מלח
קורט פלפל גרוס
7 גבעולי פטרוזיליה
כוס מים

אופן ההכנה:
1.     במחבת או סיר שטוח מטגנים בצל קצוץ ושיני שום בשמן
2.     מוסיפים את העגבניות ,שהן חתוכות לקוביות של 2 סנטימטר כל אחד
3.     מוסיפים את הגמבה ואת הפלפל החריף ,שגם הם חתוכים לקוביות של 2 סנטימטר בערך
4.     מוסיפים את הרסק עגבניות ואת המים ומערבבים טוב טוב
5.     ממליחים ומפלפלים
6.     מבשלים בלי הביצים בערך 5 דקות עד שהכל רותיח והעגבניות קצת רכות
7.     בעדינות חופרים תעלה בתוך הרוטב ושובים ביצה לתוך התעלה כך שהחלמון לא ישבר –ככה לכל ביצה חופרים תעלה משלה J
8.     מכסים ונותנים להכל להתבשל בערך 10 דקות על אש קטנה עד שהביצים מוכנות
9.     קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לפני ההגשה כשהמנה חמה עדיין
10.  בתאבון
אנחנו מאד אוהבים לאכול את השקשוקה בבית עם חלה של שבת או בגט מהסופר

למי שמחשב קלוריות ומעוניין לראות את ערך התזונתי של המתכון מוזמן להיכנס ללינק זה
ולהינות מכל המידע על המנה באחד מהמתכונים שלי FoodsDictionary



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה