מוקפץ צמחוני – מתאים לסוף שבוע כשאין הרבה מצרכים במקרר
6 סועדים
מצרכים :
1חבילה של איטריות ביצים
5 גזרים
1 בצל גדול
1 קופסא תירס (שימורים)
2 פלפלים ירוקים לא חריפים (אפשר כל צבע)
5 שיני שום
רבע ראש כרוב
כף סילאן או כף לא מלאה של סוכר
רבע כוס שמן
כמעט כוס רוטב סויה קיקומן
מלח אם יש צורך
פלפל שחור טחון
כפית שמן שומשום
חצי כוס מים-לפי הצורך
אופן ההכנה:
כמובן מכינים הכל מראש
מבשלים את האיטריות במים מסננים את הנוזלים ומניחים בצד
גזרים קלופים חותכים לרצועות דקות בעזרת קולפן או בעזרת מנדולינה או
בעזרת סכין (בעזרת הסכין זה יקח הרבה יותר זמן)
בצל חותכים לחצי עיגולים דקים
חותכים את בכרוב לקוביות של 2 סנטימטר בערך
פלפלים ירוקים חותכים לרצועות דקות
את השיני שום כותשים
מסננים את התירס מהמים
מחממים את השמן במחבת
לשמן החם זורקים בסדר הרשום את המצרכים 20 שניות בין כל מצרך
שום
בצל
גזר
פלפלים
סילאן
שמן שוםשום
תירס
פילפל
כרוב
רוטב סויה
הכל על אש גבוהה רצוי מחבת ווק
ממתינים כחמש דקות עד שהכל מתבשל קצת
מערבבים כמה פעמים תוך 5 דקות האלה
אם חסר רוטב מוסיפים את המים
ממתינים עוד 2-3 דקות
מוסיפים את האיטריות ומערבבים
משאירים על האש 3 דקות בערך ומערבבים כמה פעמים שהרוטב יכנס טוב טוב
בין חוטי האיטריות
בודקים שיש מספיק מלח ואם חסר מוסיפים
הערה***
ניתן לעשות את המוקפץ חריף ,אפשר להשתמש בהרבה סוגי ירקות יחד
אצלי בבית זה אוכל של יום חמישי – כל הירקות שנשארו במקרר הריק כמעט
נכנסים למוקפץ של יום חמישי J
למי שמחשב קלוריות ומעוניין לראות את ערך התזונתי של המתכון מוזמן להיכנס לכאן
ולהינות מכל המידע על המנה באחד מהמתכונים שלי FoodsDictionary

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה